Získejte dárek zdarma a dopravu zdarma díky kódu kupónu christmas4.

Najdi prodejce
Cart
Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že tento eshop je provozován norskou společností a všechny produkty jsou odesílány z norského skladu. Z toho důvodu může doručení trvat několik pracovních dní a zároveň od vás může přepravní společnost požadovat vyplnění několika formulářů kvůli celnímu odbavení. Žádné další poplatky s tím nejsou spojené. Děkujeme za pochopení.
Subtotal-
Shipping-
Celkem-
Daily life

En liten hund kan göra stor skillnad

En liten hund kan göra stor skillnad

Det starka bandet mellan hundar och människor kan betyda en enorm skillnad för människor med psykisk ohälsa eller störningar. Kari Mette Bergendahl har upplevt detta flera gånger. Hennes miniatyr American Shepherd, Jack är en besök hund både på dagis och äldreboende. Kari Mette arbetar också som akuthem, ett fosterhem som tar emot barn och ungdomar med kort varsel i akuta situationer.


-Som akuthem möter vi ofta barn som behöver lite extra kärlek och kontakt. Där gör hundarna ett viktigt arbete. Barn vägrar ofta att öppna sig för vuxna, kan de ofta sitta ner och prata med hundarna. Hunden är en trogen och empatisk lyssnare som inte skvallrar och som aktivt svarar på de känslor som vi uttrycker. Det är vetenskapligt bevisat att deras närhet kan hjälpa till att minska stress, ensamhet och depression.

Fysisk aktivitet och framgång

Som hundägare uppmuntras vi att göra fysiska aktiviteter,
 vilket återigen kan ha en positiv effekt på den mentala hälsan. Även om man har en dålig dag är det svårt att motstå en hunds iver och lycka att få arbeta!


Jack är en aktiv agilityhund som tävlar i högsta klass, förutom att vara en godkänd sökhund. Han blir glad att att göra barnen aktiva i Kari Mettes akuthem. Genom att lyckas tillsammans med hunden skapar barnen självförtroende och känsla av framgång, saker de kanske inte har upplevt tidigare.


-Vi hade en 12-årig pojke, som vi fick veta att han hade koncentrationsproblem och tyckte inte om att vara i stora folkmassor. Han bodde hos oss i bara fyra veckor när han deltog i sin första agilitytävling och vann! Han kom ihåg banan med 17 hinder utan ett enda problem.

Vi har pratat med professor Gail Melson om hur hundar kan påverkar barn i det här podcast avsnittet

 I samma avsnitt pratar Claudia Zenner om de positiva effekterna hennes dotter har upplevt med familjens hund


-Anledningen till att jag har hundar i mitt jobb är att barn med olika svårigheter, både fysiska och mentala, blir otroligt glada när de får kontakt med hundarna. Jack har skapat många bra relationer med barn som har lite svårt med det sociala. Han ser efter de som behöver lite extra stöd och kontakt, säger Kari Mette


“A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself."–Josh Billings


Personligen kan hon aldrig tänka sig ett liv utan hund.
-Jag kan leva utan människor runt mig, men inte utan hund. För mig är hundar viktiga och goda vänner att ha vid min sida varje dag! De får mig att gå på fina vandringar och lägga sig bredvid mig i soffan.

Besöker de gamla och sjuka

Hon vill att äldre och sjuka också ska uppleva dessa nära och härliga stunder. Därför är Kari Mette på väg att få Jack till en godkänd besökshund för Röda Korset.


-Jag hade både svärmor och mor på ett vårdhem. Eftersom båda hade ett bra förhållande med hundarna var det naturligt att ta dem med på varje besök. Hundarna fick massor av uppmärksamhet från de andra som bodde sär också. Vi tog gärna en extra runda så att alla som ville kunde ge en godbit åt dem eller bara kramas med en lurvig vän. Det var väldigt rörande att se många av de äldre som vanligtvis bara satt i sina stolar lyste upp när hundarna kom på besök. 

Trots att Kari Mettes anhöriga passerade, vill hon fortsätta att sprida glädje.
Idag finns det cirka 600 besökande volontärer med hundar i Norge som uppmuntrar människor som söker mer social kontakt med andra.

Lev i nuet


En bra egenskap hos hundar är att leva i nuet. De låter sig inte oroa sig eller tänka på framtiden eller det förflutna påverka sitt humör. Försök att bli inspirerad nästa gång ni vandrar tillsammans! 

Také doporučujeme:

- Running would not be the same without Zar
Stories

- Running would not be the same without Zar

Strength and fitness training for agility dogs
Health and care

Strength and fitness training for agility dogs

Do dogs need life jackets?
Safety

Do dogs need life jackets?

How to teach your dog to swim in 5 steps
Safety

How to teach your dog to swim in 5 steps

Do you want more?

Sign up to get news and informations about new products, upcoming events, and other news from Non-stop dogwear.

Bezpečná platba
Bezpečná platba
Paypal nebo Visa / Mastercard
Žádná překvapení
Žádná překvapení
Daně a poplatky se platí předem a jsou zahrnuty cenách našich produktů.
Celosvětová doprava
Celosvětová doprava
Zdarma nad 500,00 NOK. Možnost bezplatného vrácení do 60 dní
Centrum podpory
Centrum podpory
Odpovíme na všechny vaše otázky.
Obchodní podmínkyPrivacy policyCookiesImpressum
Non-stop dogwear|Non-stop defense